10 Elegantnih i Lakih Kardigan Šablona

Spremite se da unapredite svoju veštinu heklanja! Recite zbogom dosadnim avganistancima i pozdravite garderober pun ručno rađenih, modernih odevnih predmeta.  Udoban kardigan ili trendi šal, mogućnosti su beskonačne. A najbolji deo? Sastavili smo za vas listu od deset modernih i lakih šablona za pletenje. 

Bilo da ste početnik ili iskusni, da ne kažemo profesionalac, ovi projekti su savršeni za heklare svih nivoa veština. Od skraćenih kardigana do stilova koji su dužine do kukova i dužih, naći ćete razne dizajnove i tehnike konstrukcije, uključujući bakine kvadrate, modularne metode i metode odozdo prema gore.

Zato zgrabite svoju iglu i predivo, i da počnemo

10 jednostavnih i modernih besplatnih šablona kardigana za heklanje

#1. KIMA CARDI 

Svaki ormar zaslužuje jedan debeli kardigan. Napravite slojevit izgled za jesen i zimu uz Kima Cardi. Sveukupan osećaj ovog džempera je udoban i prijatan, a da nije previše težak. Kardigan je napravljen od jednostavnih komada, koji su zatim spojeni. Debeli izrezi i duboki džepovi su završni detalji.

U stilu pocepanih farmerki, olovke suknje ili pidžama pantalona, uvek ste obučeni za tu priliku sa ručno rađenim kardiganom.

Dizajn: Toni Lipsei

Preuzmite Kima Cardi besplatnu šemu za pletenje 

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#2. COZY GRANNY SQUARE CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Bakini kvadrati dobijaju moderan izgled sa ovim šarenim skraćenim kardiganom. Pošto se sastoji od mnogo malih kvadrata, ovo je zabavan projekat za pletenje u pokretu. Izaberite kombinaciju boja koja vam se sviđa i započnite.

Veličina od KSSmall-4KSLarge

Dizajn: HaiHai Crochet

Preuzmite Cozy Granny Square Cardigan besplatnu šemu za pletenje

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#3. VERANO LONGLINE CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Ovaj zadivljujuće lagani kardigan odlikuje se dugotrajnim krojem i ultra mekom tkaninom. Nagoveštaji vintage čipke i neverovatna zavesa čine ga vrhunskim! Nosite ga sa odsečenim pantalonama ovog leta i farmerkama ove jeseni. Trebalo bi da savladate osnovne veštine heklanja i šavove da biste napravili ovaj zabavni džemper.

Proces ovog džempera se sastoji od heklanja napraviti tri pravougaona panela, njihovog spajanja i dodavanja rukava na kraju.

Dizajn:Jessica Reeves Potasz aka Mama In a Stitch

Preuzmite Verano Longline Cardigan šemu besplatno

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#4. EVERYDAY COTTON CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Ovaj heklani kardigan veličine za odrasle može se jednostavno i lako izraditi! Koristi samo nekoliko pravougaonika, malo šavova i ukrase! To je odličan projekat za one koji su još uvek fazi upoznavanja zanata – odličan za početnike avanturiste. Savršene je veličine i težine – ne previše zdepast, ali mekan, plišan i topao.

Uzorak uključuje veličine XSS-3XL za žene.

Ovo je jednostavan uzorak heklanja, a tehnike koje ćete morati da znate su polu-duplo heklanje, duplo heklanje, duplo heklanje na prednjem i zadnjem stubu, lančani bod i klizni bod.

Dizajn: Ashleigh Kiser aka Sevrella

Preuzmite Pamučni kardigan za svaki dan šemu besplatno 

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#5. ARIANA CROCHET CARDIGAN

Source: nobleknits.com

Ariana okreće tipičan bakin kvadratni kardigan na bok. Jedinstvena konstrukcija kardigana je završena pletenim trakama i manžetnama.

Dizajnirala Ejmi Kristofers

Koristi predivo od kafane #4

Preuzmite Ariana Crochet Cardigan šemu besplatno

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#6. BRIAR CARDIGAN SA DŽEPOVIMA

Source: nobleknits.com

Briar kardigan je opušten, predimenzioniran sa širokim, širokim rukavima i jednostavnim rebrima na porubu. To je savršen heklani kardi za hladne jesenje dane jer vam opušteno krojenje omogućava da nosite gomilu slojeva ispod!

Ovaj dizajn takođe ima dva zgodna džepa za pametni telefon pune veličine.

Obrađen na pola duplim, duplim, prednjim i zadnjim duplim heklanjem, Briar Cardigan je divan uzorak koji se lako hekla. Odličan je za one koji nemaju mnogo iskustva u pravljenju odeće.

Dizajn: Grace aka Forthe Thrills

Preuzmite Briar Cardigan šemu besplatno

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#7. MEZZO CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Čas geometrije je u toku! Ali ne brinite, ova lekcija nije ništa drugo do zabava. U heklanju Mezzo kardigana, počećete tako što ćete heklati dva opuštajuća šestougla koji će se magično transformisati u rukave, leđa i prednje strane džempera. Ova tehnika je tako zabavna i zanimljiva za gledanje dok se spaja.

Dok pravite Mezzo kardigan, imaćete priliku da vežbate da radite u krugu, da heklate puhaste šavove i naučite kako da svom džemperu dodate rebra u obliku pletiva. Veoma detaljni video tutorijali će vas voditi pri svakom koraku.

Ne možete nadmašiti draperiju ovog udobnog, laganog džempera i uživaćete da ga isprobavate u toku izrade. (Lako je proveriti pristajanje dok heklate, tako da ćete u šablonu pronaći mnogo lakih predloga za prilagođavanje tako da odgovara vašem telu.)

Dizajn: Jess Coppom aka Make and Do Crev

Preuzmite Mezzo Cardigan besplatni šablon 

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#8. HARVEST CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Savršen uz farmerke i čizme ili helanke i mekane čarape, Harvest Cardigan ima dodatke kao što su funkcionalna dugmad i skriveni džepovi.

Namenjen je za veličine XS – 5XL i uključuje informacije za Petite modifikaciju.

Dizajn: Rebecca Langford, aka Iarn + Chai

Preuzmite Harvest Cardigan besplatni šablon za pletenje

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#9. SAMRADH CROCHET CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Naučite da heklate ovaj brzi i laki kardigan sa teksturom. Samhradh [sov-ra] je savršeni preveliki heklani kardigan. Lagan je, prozračan i pun teksture, što ga čini savršenim za nošenje u bilo koje godišnje doba.

Dizajn: Carrie Chambers, aka Crochet with Carrie

Preuzmite Samradh Crochet Cardigan besplatnu šemu za heklanje 

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

#10. ARIA CARDIGAN 

Source: nobleknits.com

Moderan, u stilu i neverovatno svestran, Aria kardigan je vrhunski svakodnevni odevni predmet!

Sa širokim V-izrezom i dizajnom na dugmad, ovaj opušteni jesenji kardigan je udoban, sa prilagodljivom dužinom! Možete da obučete ovaj laki heklani kardigan uz farmerke i gležnjače ili ga nosite po kući kao udoban džemper za dnevni boravak.

Jednostavni šavovi (jednostruko heklano, jednostruko heklano 2 šava zajedno i pola duplo heklano) koji se koriste u Aria kardiganu, daju ovom heklanom džemperu divnu draperiju i pokretljivost zajedno sa izgledom nalik na pleteninu!

Dizajn: Grace aka For the Thrills

Preuzmite Aria Cardigan besplatnu šemu

Kupite prediva potrebna za ovaj projekat

NEWSLETTER

Be the first to know about new products, promotions, and discounts, and share that excitement with us!